12/11/2023

Dragan Koprivica na čelu Parking servisa, Marini Jočić Muzeji i galerije

U toku je kompletiranje predloga članova i predsjednika odbora direktora preduzeća i ustanova čiji je osnivač Glavni grad. Predloge za upravljačke odbore, o kojima će se izjasniti odbornici na sjednici Skupštine Glavnog grada koja je zakazana za sjutra, Odboru za izbor i imenovanja dostavila je Demokratska narodna partija kao jedan od konstituenata Demokratskog fronta. Ova partija, kako saznaje „Dan“ predložila je na čelu odbora direktora Parking servisa bude profesor Dragan Koprivica, a na čelu odbora direktora Deponije profesor Radoš Bulatović. Članovi odbora Tržnica i pijaca biće Vanja Popović, nastavnik ruskog jezika u penziji, Radovan Mihailović, profesor istorije u Gimnaziji „Slobodan Škerović“ i Ranko Milić, fudbalski trener.

Predloge za upravljačke odbore zvanično je juče uputio Radoš Zečević, predsjednik opštinskog odbora Nove srpske demokratije. Za predsjednika odbora direktora Muzeja i galerija predložena je Marina Jočić, pravnica iz redova Nove, dok je u Komunalnim uslugama predloženo Ana Dujović, pravnik. Dujović je kadar Prave Crne Gore. Za predsjednika ustanove na Kakarickoj gori predložen je Tripko Draganić, turizmolog. Zečević je predložio članove odbora direktora Puteva. To su Mihailo Čađenović, politikolog, Koča Đurišić, pravnik i Slobo Đukić, mašinski inženjer. Članovi savjeta biblioteke „Radosav Ljumović“ biće književnici Bećir Vuković i Novica Đurić, kao i Emilo Labudović, politikolog. Za člana ustanove na Kakarickoj gori predložena je Magdalena Popović, profesorica francuskog jezika i književnosti.

Kako nezvanično saznajemo Građanski biro pripao je Slobodnoj Crnoj Gori, a njime će rukovoditi, kako sada stvari stoje, Vladislav Dajković. Osim toga ovoj partiji pripalo je i jedno mjesto u odboru direktora, kao i mjesto pomoćnika direktora.

Kandidate za odbore direktora preduzeća i ustanova treba da dostave i Pokret Evropa sad, Demokrate i URA. Dogovor konstituenata vlasti, pobjednika izbora od 23. oktobra prošle godine, je princip da izvršni direktor preduzeća i predsjednik odbora direktora ne mogu biti iz iste partije, te da se vodi računa da svi članovi budu fakultetski obrazovani čime se potvrđuje značaj formalnog obrazovanja i da članovi odbora budu sa sva četiri liste konstituenta vlasti – Pokret Evropa sad, Demokratski front, Demokrate i URA.

Read Previous

Parlamentarni izbori: DPS u starom društvu, SNP vjerovatno  sam

Read Next

Božoviću odobreno da iz UIKS-a potpiše dokumenta za isplatu plata