12/08/2023

DPS Zeta: Demokrate i Krstović da trepnu dva puta ako su oteti

Sedmice su prošle od kako je DF uputio lokalnoj Skupštini inicijativu za smjenu predsjednika Luke Krstovića, što predstavlja kulminaciju krize u kojoj se nalazi lokalna vlast u Zeti. 

Na sve to, još uvijek nijesmo uspjeli da čujemo glas Demokratske Crne Gore po pitanju jedne takve inicijative. Navikli smo na njihovu hroničnu neopredijeljenost i suzdržanost u stavovima ali ovakva vrsta ćutanja zaista zabrinjava čak i njihove pristalice kao i ukupnu zetsku javnost. 

Realno je očekivati da čujemo kakav će biti njihov odnos prema svemu ovome. Da li ćemo biti u prilici da vidimo njihovo uskraćivanje podrške lokalnoj vlasti čiji su dio i na kraju krajeva, kakav je njihov stav prema onome što su bila naša upozorenja – da se uvrštavanjem u dnevni red ovakve inicijative flagrantno krši zakon i poslovnik i da je najprije zbog toga opravdana potencijalna smjena Krstovića. 

U međuvremenu, usljed svih ovih problema, suludih inicijativa i performansa ispaštaju građani Zete, koji su mjesecima unazad zatrpani otpadom, razorenih puteva i još uvijek bez ijednog formiranog organa.

Opštinski odbor DPS Zeta     

Read Previous

Katastrofa kod Hersona: Uništena brana, 16.000 ljudi u “kritičnoj zoni”, nivo vode već porastao deset metara

Read Next

Pravna država i princip vladavine prava kao nezaobilazan uslov ulaska u EU