12/08/2023

DPS: Tužilaštvo treba da radi po zakonu, ako Abazoviću dokazuje političku objektivnost to je put u nestanak te institucije

VNemamo običaj da komentarišemo poteze SDT, i uvijek smo podržavali njegov rad u zakonskim okvirima, ali je indikativno da je privođenje nekadašnjeg direktora policije Veselina Veljovića, uslijedilo nakon nezapamćenih pritisaka Dritana Abazovića na ovu instituciju, saopšteno je iz DPS-a.

“Tako se u javnosti, nakon današnjeg poteza SDT stvara utisak da je besprizorni pritisak osobe za koju sumnjamo da je povezana sa jednim kriminalnim klanom, a već godinu dana uzurpira poziciju u vrhu izvršne vlasti, primorao tužilaštvo da privođenjem Veljovića “dokazuje svoju nevinost”. Posebno je zabrinjavajuće što i politički pokret Evropa sad počinje da oponaša neprimjereno postupanje Dritana Abazovića. U želji da politički profitiraju na slučaju privođenja Veselina Veljovića od strane SDT, kao i da ga proglase krivim prije suda, zaboravili su na tužilačke istrage koje prate njihove funkcionere, od duplog državljanstva do Do Kvona. Za razliku od njih, mi ne pokušavamo da zamjenjujemo tužilaštvo i sudove, jer poštujemo institucije, ali i prezumpciju nevinosti”, kažu u DPS-u.

DPS, dodaju, sa pažnjom prati sve događaje u vezi sa nezapamćenom političko-medijskom kampanjom urušavanja svih institucija, pod izgovorom borbe protiv kriminala.

“Insistiraćemo da to bude jedna od prvih tema u parlamentu koji treba da se formira ove sedmice. Želimo da vjerujemo da će se SDT u ovom i drugim slučajevima, prije svega voditi zakonom, a ne pokušajem stvaranja utiska političke objektivnosti, jer ako institucije krenu da se bave politikom to vodi u njihov direktni nestanak, što je i cilj lažnog premijera koji ih od promjene vlasti pritiska i razgrađuje”, zaključuju u DPS-u.

Read Previous

Eparhija Podgoričko-dukljanska: Prva pobjeda na putu poništenja “Temeljnog ugovora”, Viši ukinuo akt prvostepenog suda

Read Next

Veljoviću određeno zadržavanje do 72 sata