11/29/2023

Doktorka koja je đacima uz Ribnikara puštala narodnu muziku i držala „tamnu seansu“ nedavno imala predavanje i u Crnoj Gori

Doktorka Ranka Radulović koja je đacima nakon masakra u OŠ „Vladimir Rubnikar“ u Beogradu puštala narodnu muziku i držala „tamnu seansu“ je u Podgorici početkom aprila ove godine održala predavanje „Muzikoterapija kao profesija.“ Cilj tog predavanja bio je pružanje osnovnih informacija o muzikoterapiji i mogućnostima njene primjene u zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti, kao i školskom i predškolskom sistemu.

Javnost u Srbiji i regionu ostala je zatečena informacijom da je srpsko Ministarstvo zdravlja uz znanje direktorke beogradske Osnovne škole „Vladimir Ribnikar“ u kojoj se dogodio masakr, za psihološku pomoć učenicima prilikom povratka u školu, angažovalo dr Ranku Radulović, koja je djeci puštala narodnu muziku i govorila im da treba da se povežu sa duhovima i dušama svojih poginulih drugara.

To je sinoć izjavio otac djevojčice koja je nastradala u OŠ ” Vladislav Ribnikar” Slobodan Negić u “Utisku nedelje”.

„U „tamnoj psihoseansi“ koju je djeci držala dr Ranka Radulović, uz znanje direktorke škole, ona je djeci puštala narodnu muziku i govorila im da treba da se povežu sa duhovima i dušama svojih poginulih prijatelja i prijateljica. Ne postoji niko ko može da objasni kako se to dogodilo“, ispričao je otac nastradale Sofije.

On je rekao i da je bio na sastanku roditelja ubijene djece i predstavnika svih relevantnih institucija Republike Srbije i da je pitao ko je doktorka Ranka Radulović, a da niko od prisutnih nije znao o kome se radi.

Ove tvrnje Negića izazvale su šok i nevjericu. Nadležni u Srbiji će morati javnosti što prije da odgovore na ove zastrašujuće navode. Zbog ove tragedije kao i masakra u Mladenovcu građani Srbije održali su tri masovna protesta pod nazivom „Srbija bez nasilja“ u kojoj traže da nadležni snose odgovornost, a da predsjednik države Aleksandar Vučić podnese ostavku.

Ko je dr Ranka Radulović?

Na internetu se mogu naći podaci da je dr Ranka Radulović direktorka organizacije Hatorum – Centar za edukaciju i savjetovanje iz muzikoterapije.

Na zvaničnoj interent stranici Hatoruma između ostalog se navodi da organizuju i „Tematske radionice iz tanatologije, viktimologije i terapije žalosti“.

Nakon izjave Negića nameće se i zaključak da je dr Radulović promovisala spiritualizam, tj. povezivanje svojih duša sa dušama umrlih.

Građani Srbije su u burnim reakcijama sinoć na društvenim mrežama prozvali da je ona je odmah poslije tragedije u OŠ “Vladimir Ribnikar” počela da koristi situaciju da te svoje kurseve institucionalizije.

Foto:  Facebook
Foto: Facebook

Skandalozan odgovor

Iz Hatoruma su sinoć poslije gostovanja Negića u “Utisku nedelje” na Facebooku objavili iritirajuću poruku: “VREME ŽALOVANJA. Neko žali u tišini. Neko preko medija. Neko pruža psihijatrijsku prvu pomoć. Po pozivu. Po srcu, pameti i iskustvu. Svima redom. Nastavnicima, učenicima i roditeljima. Građanima. Na prvoj liniji. Ne jedan. Sve dane. Uvek.“

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Držala predavanje u Crnoj Gori
Traganjem za informacijama o dr Radulovoć može se naći podatak da je ona 8. aprila 2023. u Kamernoj sali Muzičkog centra Crne Gore održala predavanje na temu „Muzikoterapija kao profesija.“

„Cilj predavanja je pružanje osnovnih informacija o muzikoterapiji i mogućnostima njene primjene u zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti, kao i školskom i predškolskom sistemu“, objavljeno je na sajtu Univerziteta Crne Gore UCG.

Sarađivala sa Radovanom Karadžićem?

Prema dostupnim podacima dr Radulović je porijeklom iz Bosne i Hercegovine i devedestih je bila član SRS.  Navodno je sarađivala sa dr Draganom Dabićem, odnosno Radovanom Karadžićem, i držala predavanja o raznim vidovima alternativne medicine, spiritualizma, ezoterije…

Read Previous

Rusija zabranila ulazak u zemlju za 500 državljana SAD-a; Danska će obučavati ukrajinske pilote za F-16 avione

Read Next

Knežević iz manastira Kom: Nećemo dozvoliti ambasadama da prekroje narodnu volju