12/10/2023

Dodik preko svog sina napao Vučića

Portal banjaluka.net, objavio je tekst pod nazivom “Biračko mjesto Andrićev venac” u kojem optužuje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za izazivanje krize u Republici Srpskoj poslije nedjeljnih izbora. Iza vlasništva ovog portala, kako se navodi, stoji Igor Dodik, sin Milorada Dodika.

U tekstu pod naslovom: “Biračko mjesto Andrićev venac” navodi se da predsjednik Vučić stoji iza odluke Jelene Trivić da u izbornoj noći proglasi pobjedu i da tako izazove političku krizu u Republici Srpskoj, piše “Informer”. U jednom pasusu ovog teksta, Vučić se, praktično, direktno optužuje za miješanje u izbore:

“Postoji anegdota o tome kako je Ivica Dačić saopštio Slobodanu Miloševiću rezultate izbora 5. oktobra 2000. Kad ga je Milošević pitao jesu li pobijedili, Dačić mu je odgovorio: “Naravno, šefe. Ali oni su bili bolji”. Ovom anegdotom moglo bi se objasniti i ono što se desilo 2. oktobra 2022. u PDP-u.

Nije tajna da su tada stranci odigrali veliku ulogu u smjeni Miloševića, a petljanja je bilo i u ove izbore. Samo ovaj put za potrebe nekih drugih produžena ruka bila je iz Beograda. Potpis tamošnje vlasti može se vidjeti u onoj rečenici Jelene Trivić prilikom obraćanja: “Slijedićemo nacionalnu politiku koja se kreira u Beogradu”. U tom trenutku mnoge stvari su postale jasnije. Iako su pročitali brojna biračka mjesta u prilog svojoj tvrdnji da pobjeđuju, čini se da im je presudan faktor za proglašenje pobjede bilo ono koje nisu javno rekli, a to je ono sa Andrićevog venca, gdje se nalazi palata Predsjednika Srbije.”

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević zatražio je od kolega novinara i urednika da u narednim danima ne objavljuju nikakve tekstove koji bi na bilo kojim način mogli da ugroze jedinstvo Srbije i Republike Srpske.

– Iz Banjaluke su u proteklim satima, sa najviših adresa, stigli prljavi napadi na predsjednika Vučića i na Informer. Moje kolege urednici reagovali su na to i objavili odgovor na neosnovane optužbe. Zamolio sam ih da takve tekstove više ne objavljuju, jer sada su najvažniji Srbija i Republika Srpska. U ovom trenutku sve naše razmirice i razlike moramo ostaviti po strani da bismo očuvali i zaštitili najvažnije državne i nacionalne interese srpskog naroda – rekao je Vučićević.

Read Previous

Demokrate: U narodu se ne kaže uzalud “laže kao Vladimir Joković”

Read Next

Milošević nakon razgovora sa Abazovićem podnio ostavku