12/10/2023

Dodik odlikovao Mandića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je Ordenom časti sa zlatnim zracima predsjednika Nove srpske demokratije i poslanika Skupštine Crne Gore Andriju Mandića.

Prethodno je iz Dodikovog kabineta saopšteno da se orden Mandiću dodjeljuje “za priznat javni rad i dostignuća, kao i za zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Crne Gore i Republike Srpske”.

Mandić je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), najbrojnijeg političkog saveza koji je od izbora 2020. dio vladajućih snaga u Crnoj Gori.

On je, uz još jednog lidera DF, Milana Kneževića, te osam srpskih i dva ruska državljanina, optužen u slučaju “državni udar”, za pripremu nasilne promjene vlasti na dan izbora 2016. godine u toj državi.

U prvostepenom postupku su osuđeni na zatvorske kazne, koje je ukinuo Apelacioni sud i slučaj vratio na ponovno suđenje.

Mandić bezrezervno podržava i srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, a Demokratski front, na čijem je čelu, je blizak Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Read Previous

Opredijeljeno 220.000 eura za rekonstrukciju Saborne crkve Svetog Vasilija

Read Next

Šarkinović : “Kada preuzmemo vlast, posvetićemo se sprovođenju niza mjera i politika usmjerenih na poboljšanje života OSI “