12/11/2023

Do Kvon: Imam dokaze o komunikacijama sa Spajićem i uplatama za njegovu kampanju od drugih lica

Tada je (Spajić) naveo da prikuplja par miliona američkih dolara za predstojeću kampanju, od čega većinu finansira on lično, a ostalo od drugih prijatelja iz kripto industrije. Onda me pitao da dam svoj doprinos, nakon čega je razgovor pošao u drugom smjeru, navodi se u pismu

Državljanin Južne Koreje Do Kvon, u pismu upućenom premijeru Dritanu Abazoviću, ministru pravde Marku Kovaču i SDT-u, povodom kojeg je juče i dao izjavu specijalnom tužiocu, navodi da poznaje lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića unazad pet godina.

“Poštovani premijeru, ministre pravde i specijalni tužioče, poznajem Mikija Spajića od 2018. godine – on je u to vrijeme bio aktivni investitor u industriju kriptovaluta i postali smo prijatelji sa veoma uspješnom investitorskom relacijom. Kako smo rano krenuli u investiranje u novu industriju, oboje smo bili uspješni, a moje je razumijevanje da se on povukao iz biznisa kako bi utrošio energiju u bavljenju politikom u svojoj zemlji”, navodi se u pismu objavljenom na TV Prva.

Do Kvon dalje piše da je ostao u kontaktu poslednjih pet godina sa Spajićem.

“I kada je došao u Srbiju krajem prošle godine, rekao mi je da je on takođe u Beogradu i pozvao me da posjetim njegovu porodicu (bivšu partnerku i dijete), a on je takođe dolazio u moj stan kako bi se ispričali. Pričali smo o mnogim stvarima, ali je primarni predmet razgovora bila njegova planirana kandidatura za visoku poziciju u Crnoj Gori. Rekao mi je da je glavni cilj njegove kandidature da unaprijedi ekonomiju države usvajanjem kripto-friendly politika – kojih sam ja takođe bio fan”, navodi se u pismu.

Do Kvon u pismu dodaje: “Tada je naveo da prikuplja par miliona američkih dolara (USD) za predstojeću kampanju, od čega većinu finansira on lično, a ostalo od drugih prijatelja iz kripto industrije. Onda me pitao da dam svoj doprinos, nakon čega je razgovor pošao u drugom smjeru. Imam dokaze o ovim komunikacijama i uplatama od drugih lica. Stojim na raspolaganju za dalji kontakt, ukoliko su Vam potrebna dodatna objašnjenja”.

IZVOR: DAN

Read Previous

SAVIĆ: Mađari bili nadmeni, vidi se da su nam neki igrači bez utakmica već 45 dana

Read Next

VUČIĆ poručio Milatoviću i Abazoviću: Manite se domaćinstva, nije nama do VAŠEG mora i planina