Divanović: Careviću, zaboravi na SAO Budva

Carević demonstrira silu i aroganciju

Pokoj duši patrijarha Irineja, ali, predsjedniče Opštine, zar nije bilo normalno i prirodno da proglasiš dan žalosti zbog svih stanovnika Budve koji su postali žrtve koronavirusa, pitao je Marka Carevića, Nikola Divanović iz Demokratske partije socijalista.

“Osim što smatram da su ti, kao predsjedniku Opštine, građani Budve bliži od patrijarha srpskog, smatram i da način na koji si nametnuo građanskoj i sekularnoj Budvi da mora da službeno žali za srpskim vjerskim poglavarom u svakom smislu prevazilazi granice tvojih nadležnosti – i ovozemaljskih i nebeskih. Morao bi biti svjestan da sila i arogancija koju demonstriraš, ima svoje granice. Prije svega, ona je ograničena pravima građana Budve, koja treba da budu neprikosnovena i ti se ne možeš njima poigravati”, navodi Divanović.

Divanović Careviću poručuje da nije on Budva.

“I zato bi morao posebno da povedeš računa o tome da ne vrijeđaš, osiono i primitivno, sve one “druge” Budvane, koje ne računaš u “vaše”. U najmanju ruku treba uvijek da imaš na umu da su te “vaše” nadležnosti i na lokalnom nivou u najmanju ruku diskutabilne: osvojili ste 5.786 glasova u opštini u kojoj živi skoro 30.000 stanovnika, dakle manje od petine ukupnog broja građana. Ako si pomislio da zahvaljujući 15-20 posto osvojenih glasova, od naše opštine možeš praviti SAO Budva – grdno si se prevario”, navodi Divanović.

Kako je dodao, razumije da je Carević u obavezi prema SPC i da na ovaj način želi da otplati dio političkog duga ali, ističe, to radi na način koji nije moralan.

“Jer niti su svi građani Budve vjernici SPC, niti imaju bilo kakvog udjela u tvojim i političkim dugovima DF-a prema crkvi. Uostalom, ima predsjednik Opštine Budva pametnijeg posla od toga da mu cijeli mandat prođe u žalosti”, zaključio je Nikola Divanović.