11/30/2023

Demokrate Papoviću: Okrenite se evropskom putu i ne blokirajte institucije Crne Gore

Odustanite od ektremističke politike, okrenite se evropskom putu i ne blokirajte institucije Crne Gore, jer će odgovor naroda biti još žešći nego što je to bio do sada, poručili su iz Demokratske Crne Gore u reagovanju na autorski tekst poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Dragutina Papovića.

“Gospodine Papoviću, pametan čovjek govori o onome o čemu nešto zna, a moralan ne brani krive i odgovorne za društveno i državno posrnuće”, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

Da ste branili Ustav od “protivustavnog” ponašanja predsjednika  države, po riječima Demokrata, “možda ne bi vaše djelovanje i činjenje bila dugačka hronika gaženja Ustava i nepoštovanja zakona”.

“Nakon loših izbornih rezultata i jasne poruke građana Crne Gore da ne žele vašu nacional-šovinističu politiku prijetnji, zastrašivanja i progona očekivali smo da ćete autorski tekst posvetiti preuzimanju odgovornosti, kajanju za učinjeno i neučinjeno, da će to biti Manifest neke nove partije, koja istinski želi da prevrednuje dosadašnje vrijednosti. Ali Vi ostajete dosledni sebi, i idete dalje, hronološki navodeći izokrenute teze u koje ni sami ne vjerujete”, dodaju Demokrate.

Ako ste pokušali da nam se obratite sa moralnog stanovišta, kažu oni, “onda ste trebali krenuti od vas”.

“Tu bi imali posla, jer ste vi Ustav pogazili kad ste državu predali u ruke mafiji i kriminalu, bjelosvjetskim tajkunima i narkodilerima. Podsjetićemo vas i na činjenicu da ste sa 46 poslanika protivpravno uzeli nadležnost predsjednika Skupštine i zakazali sjednicu pa ste nastavili dalje sa zakonom o odlaganju izbora koji je Ustavni sud proglasio neustavnim, pa sa zetskim zakonima, izborima predsjednika opština u drugom mandatu i šta je sledeće”, istakle su Demokrate.

Pozivaju DPS da izaberu sudije Ustavnog suda 21. novembra.

“Vi ste pokušali da zatresete Crnu Goru i da je dovedete na one grane na kojima nikad nije bila ali ste dobili odgovor građana koji vas, očigledno, još uvijek nije naučio pameti. Ali hoće, građani znaju da DPS nije država a da nam je država zaustavljena na putu, i da su joj institucije zarobljene zbog vaših djela i nedjela. Još jednom vas pozivamo izaberimo sudije Ustavnog suda 21. novembra. Odustanite od ektremističke politike, okrenite se evropskom putu i ne blokirajte institucije Crne Gore, jer će odgovor naroda biti još žešći nego što je to bio do sada”, zaključuju Demokrate.

Read Previous

Mrvaljević: Naša borba za demokratiju se nastavlja, dok se puzećim djelovanjem nastoji urušiti sistem

Read Next

Berancu zadržavanje do 30 dana: Osumnjičen da je od sugrađanina ukrao skoro 1.000 eura