11/29/2023

Demokrate Bogavcu: Pošaljite Jokovića kod Đukanovića da ponovo cmizdri za foteljama

Baš kao što smo i prije neki dan pojasnili, Demokrate će glasati onako kako odluči Predsjedništvo, a ono još uvijek nije ni zasijedalo, međutim ako SNP ovako nastavi, sa ovakvim bljuvotinama, odluka će biti veoma laka, saopšteno je iz DCG, reagujući na saopštenje Tihomira Bogavca.

“Gospodin Bogavac je očito zaboravio na neke poteze svoje partije čim se na ovaj način tj. potpuno neistinito i neargumentovano obraća građankama i građanima Crne Gore.

Prvo, zamislite logiku SNP-a – ako neko glasa za obaranje DPS Vlade on je, prema njihovoj logici, DPS-ovac. Ovo može pasti na pamet samo onima koji slova pročitali nijesu i koji svijeta viđeli nijesu.

Da li moramo da vas podsjećamo da je ovo izjavio isti onaj SNP koji je dogovorio Vladu sa DPS-om, formirao sa njima postizborni savez, izabrao Sudski savjet sa DPS-om u kome će, po logici stvari, DPS sudije presuđivati DPS funkcionerima i koji na sve ovo sada optužuju Demokrate da su se dogovorile sa DPS-om. Ovo može poći za rukom samo Jokoviću i Bogavcu, kao osvjedočenim i najtvrđim DPS-ovcima među funkcionerima SNP-a, u rubrici pod nazivom ,,Vjerovali ili ne“”, navode u saopštenju.

Kako dodaju, DPS Vlada, čiji su izvođači najprljavijih radova upravo SNP i URA, ostaće upamćena po izdaji izborne volje, po najkraćoj podršci parlamentarne većine u istoriji Crne Gore i po najvećim nonsensima koje je upravo izgovorio Joković.

“Ne čudi nas što se Bogavac ponosi prevarom naroda, pa sve što je činio i radio SNP od 30. avgusta zasniva se na obmanama i prevarama.

Koliko ste samo DPS funkcionera imenovali na visoke funkcije, znate li uopšte? Samo u prethodnih nekoliko dana imenovali ste Zoju Bojanić Lalović, zatim Đura Nikača, Dragana Marovića, Jadranku Milošević, Bogdana Fatića.. Koliko ste odličnih kadrova smijenili da bi postavili kadar DPS-a i na taj način i sebi samima učvrstili fotelje jer je i više nego očigledno da ste za njima neopisivo patili i bez skrupola sve radili kako bi što veći broj istih dobili.

Gospodine Bogavac, ko ste vi da se mi vama pravdamo?”, pitaju Demokrate i poručuju:

“Vi ste ti koji ste prevarili narod Crne Gore, vi ste ti koji ste formirali savez sa onima protiv kojih ste se navodno borili da bi sad sa njima utvrdili Listu kandidata za članove Sudskog Savjeta, vi ste ti u čijoj Vladi sjedi osam ministara koji su protiv Temeljnog ugovora i još nešto, vi ste ti koji ste izabrali pola pomoćnika ministara iz redova DPS-a, i to najkompromitovanije funkcionere bivše vlasti poput Košute. Kad se sve sabere i oduzme, narodski rečeno – S kim si, takav si.

I još nešto da znate za ubuduće, Vi i vaše kolege, Temeljni ugovor može prestati da važi samo ako se saglase obje strane: Vlada i Crkva. I nemojte da branite Ugovor od onih koji ga podržavaju jer sjedite u Vladi čiji ministri ne podržavaju isti. Dokle ide vaša licemjernost govori i činjenica da je upravo vaša stranka izabrala pomoćnika ANB-a iz redova DPS-a čije je rukovodstvo pratilo Amfilohija, lidere opozicije, novinare i NVO aktiviste. Nije to ni čudo imajući u vidu da između vas i DPS-a nema nikakve razlike. Oni kažu, ako nema nas neće biti države, a vi, ako nema vas neće biti Temeljnog ugovora a i jedni i drugi bestidno lažete, kako bi sačuvali svoje fotelje.

Iz vaših javnih nastupa postaje jasno da vi izlaz iz novonastale situacije ne vidite i mi vam nudimo rješenje koje je veoma jednostavno – pošaljite Jokovića kod Đukanovića da ponovo cmizdri za foteljama, kao što ga je molio da mu omogući da zajedno sa DPS-om vrši vlast. Uostalom, ovo bi vam bio deseti put pa će biti još lakše”, zaključuju u saopštenju.

Read Previous

Pokret Evropa sad: Đukanović ušao u posljednju fazu političkog nestanka

Read Next

Državna zastava i na crkvi u Bajicama (VIDEO)