11/30/2023

Danilović: Đukanović trebalo da dođe i objasni zašto je vratio Zakon; Knežević: Nastavak protesta DPS-a na kojem se prijetilo srpskom narodu

Kolege iz Demokratskog fronta su očekivali da vide predsjednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića za stolom. Lider Prave Crne Gore Marko Milačić i ja nijesmo na tome insistirali, ali kako su se oni udaljili i mi smo – rekao je lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, nakon što je napustio sastanak predstavnika političkih partiju koji je sazvala predsjednica parlamenta Danijela Đurović.

Danilović je kazao da je Đukanović trebalo da dođe i objasni zašto je vratio Zakon o predsjedniku.

I Lider PZP-a Nebojša Medojević je kazao da je bio pripremio konkretan prijedlog, ali je kako kaže Đukanović poslao poruku da nije zainteresovan za rješenje političke krize.

On je naveo da je u dopisu insistirao da se okupe lideri stranaka.

“Đukanović i Konjević nijesu došli pa smo ocijenili da ne postoje politički uslovi da se sastanak održi”, navodi Medojević. On je rekao da neće više pozivati opoziciju na dijalog jer nemaju partnere.

Odgovornost je na Milu Đukanoviću, poručio je Medojević.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević rekao je da je DPS danas sa partnerima kliznula u ekstremizam i radikalizam te da je, kako smatra, nastavak poruka od sinoćnjih protesta sa kojih se “srpskom narodu prijetilo istjerivanjem”.

“Đukanović je danas demonstrirao da ne želi razgovor i izlazak iz krize. Očigledno je da je DPS odabrao vaninstitucionalni način djelovanja.”

On je takođe kazao da ostaju pivrženi potpisu 41 poslanila te da je neophodno da Miodrag Lekić bude predsjednik vlade.

AntenaM

Read Previous

Danas sastanak Đurović sa liderima parlamentarnih partija

Read Next

Đurović: Pitanje Ustavnog suda moramo riješiti 22. novembra, raspoloženja za dogovor ima