12/08/2023

Dani Svetog Vasilija Ostroškog: Uručena donaciju Domu zdravlja Nikšić

U okviru „Dana Svetog Vasilija Ostroškog“ iguman Manastira Ostrog arhimandrit Sergije uručio je danas direktorici Doma zdravlja u Nikšiću dr Veri Bulatović donaciju za tu ustanovu. Donirana novčana sredstva biće opredijeljena za nabavku određene opreme.

„Zajedničkim radom, a sve misleći na Boga i tvorca čovjeka, kao što je to mislio i Sveti Vasilije čije dane proslavljamo, mi možemo da postignemo rezultate što od nas očekuje i Bog i narod. Mitropolit i mi smo se opredijelili da shodno svojim mogućnostima podržimo vaš rad“, rekao je arhimandrit Sergije prilikom uručenja donacije.

Dr Bulatović je istakla da će donirana sredstva biti iskorištena za opremanje ambulante u Velimlju, čija rekonstrukcija je u toku, a dio je namijenjen za pospješenje rada ambulanti pri Domu zdravlja.

Donaciju je obezbijedila Eparhija budimljansko-nikšićka pod pokroviteljstvom Mitropolije crnogorsko-primorske i Manastira Ostrog.

-Donacija je u okviru Dana Svetog Vasilija Ostroškog za koje smo rekli da imaju i jedan humanitarni karakter. Nadamo se i da ćemo nastaviti i narednih godina da pomažemo onima kojima je to potrebno i to je blagoslov od našeg zaštitnika i pomoćnika Svetog Vasilija Ostroškog“, rekao je arhijerejski namjesnik nikšićki protojerej stavrofor Slobodan Jokić.

foto/TEXT:RTNK

Read Previous

DPS se seli u prostorije Bemaxa: Vlada će im plaćati godišnji zakup od 211.000 eura

Read Next

Svečano otvaranje žičare Kotor – Lovćen 13. jula