12/11/2023

Danas sastanak Đurović sa liderima parlamentarnih partija

Sastanak predsjednice Skupštine Danijele Đurović sa liderima parlamentarnih partija, na kome bi trebalo da se razgovara o rješavanju političke i institucionalne krize u Crnoj Gori, biće održan danas.

Đurović je ranije, na konferenciji za novinare, kazala da će tema razgovora biti imenovanja u pravosuđu, prvenstveno izbor sudija Ustavnog suda, kao i reforma izbornog zakonodavstva.

Na današnjem sastanku trebalo bi da se razgovara i o izmjenama Zakona o predsjedniku, koje je predsjednik države Milo Đukanović vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

Iz institucija Evropske unije i više diplomatskig predstavništava u Crnoj Gori su kazali da su zabrinuti zbog usvajanja izmjena Zakona o predsjedniku i izostanka političkog dijaloga posebno u vezi sa izborom sudija Ustavnog suda.

Poručili su da svi politički subjekti zajedno treba da rade na pronalaženju izlaza iz trenutne krize.

Na dijalog je pozvala i Demokratska partija socijalista koja je dala rok od sedam dana da se otpočne proces izbora sudija Ustavnog suda i najavila da će, u suprotnom, borbu za institucije izmjestiti izvan institucionalnih okvira.

Read Previous

Vuksanović Stanković: Nebitan si Joanikije, vraća se Crna Gora na pravi put

Read Next

Danilović: Đukanović trebalo da dođe i objasni zašto je vratio Zakon; Knežević: Nastavak protesta DPS-a na kojem se prijetilo srpskom narodu