01/29/2023

Dačić: Uvijek sam uvažavao Đukanovićevu državnu funkciju, takav odnos ću imati i ubuduće

Srpski šef diplomatije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da nije “ravnodušan ni spokojan zbog političke krize u Crnoj Gori, bez obzira na to što su to stvari koje se tiču samo Crne Gore, njenih institucija i građana”.

“Crna Gora je po mnogo čemu najbliža Srbiji i mi želimo da ona bude stabilna, kao što želimo da i Srbija bude stabilna i da razvijamo naše odnose u miru i u saradnji. Nadam se da će se naći politički prostor za razrješenje krize”, istakao je on za A plus.

On je rekao da ne može biti blizak politici Mila Đukanovića zbog, kako je kazao, dugogodišnjeg nezadovoljavajućeg položaja Srba u Crnoj Gori”.

“Ja sam uvijek uvažavao njegovu državnu funkciju, u skladu sa dobrim međudržavnim odnosima, i takav odnos ću imati i ubuduće. Što se tiče njegove politike, sa njom ne mogu da budem blizak, prije svega zbog dugogodišnjeg nezadovoljavajućeg položaja Srba u Crnoj Gori. On je tokom duge karijere imao različite političke faze, u onoj kada smo bili ista ideološka opcija sam ga podržavao, ali ne i otkako je Srbija i Srbi u Crnoj Gori za njega postali opterećenje i politički rivali.”, naglasio je Dačić.

Rekao je da, kada je riječ o Crnoj Gori, najbolju saradnju imaju sa Socijalističkom narodnom partijom  (SNP).

“Najduže i najbolje odnose imamo sa Socijalističkom narodnom partijom, iako sarađujemo i sa nekim drugim partijama. SNP je od početka bio naš prijatelj i partner u Crnoj Gori, dijelimo iste ideje, imamo iste poglede na mnoga pitanja, naročito na odnose Srbije i Crne Gore. Ali, istovremeno mi podržavamo i druge partije koje predstavljaju Srbe u Crnoj Gori”, rekao je on.

A Plus

Read Previous

Đurović čestitala crnogorskim rukometašima na plasman u drugu fazu Svjetskog prvenstva.

Read Next

Danas crveni meteoalarm: Očekuje se obilna kiša i olujni vjetar