12/08/2023

CPC: Odziv građana masovan, pultovi za potpisivanje peticije uskoro širom Crne Gore

Povodom pokretanja kampanje Crnogorske pravoslavne crkve, a kojom građani svojim potpisima zahtijevaju da se crkve, manastiri, kulturna dobra i crkveno zemljište okupirani od strane Crkve Srbije, vrate u vlasništvo države Crne Gore, iz CPC obavještavaju da je odziv građana masovan, kako na Cetinju, tako i kroz elektronsku peticiju, namijenjenu našim ljudima iz dijaspore.

“Građani su pokazali izrazito interesovanje i entuzijazam, a poštovaci i vjernici CPC iz svih gradova Crne Gore dolaze na Cetinje da bi potpisali peticiju. Masovna je podrška ovoj inicijativi, koja treba da ispravi nepravdu učinjenu svima onima koji žele da krste svoju đecu, da se vjenčavaju i prisustvuju obredima u svojoj crkvi i sa svojim crnogorskim svještenstvom. Ovo se dodatno potvrđuje kroz sve učestalije zahtjeve Crnogoraca za prepis krštenica iz tzv. SPC u Crnogorsku Pravoslavnu Crkvu.

Zbog ogromnog interesovanja i upita proslijeđenih sekretarijatu CPC, ovim putem, obavještavamo javnost da će od sjutra pultovi za potpisivanje peticije biti postavljeni i u drugim gradovima Crne Gore, o čemu će mediji i javnost biti blagovremeno informisani”, stoji u saopštenju CPC.

Read Previous

Kuvati u poklopljenoj posudi, ne koristiti lift, preći na LED rasvjetu

Read Next

Što ako ne dobijemo mandatara do 19. septembra?