09/22/2023

CP: Dačiću prihvatljivi samo oni Crnogorci koji podržavaju nacionalističku politiku Miloševića

Crnogorska partija pozdravlja odluku ministra inostranih poslova Srbije Ivice Dačića da povuče svoj neustavni prijedlog o oduzimanju državljanstva etničkim Crnogorcima koji nijesu po njegovoj volji, saopšteno je iz Crnogorske partije.

“Nažalost, primjećujemo da je ministar Dačić ovu svoju opasnu ideju zamijenio podjednako opasnim tezama kojima sugeriše da Srbijom vladaju agenture crnogorskih službi.

Crnogorska partija ga pita da li je ovaj novi politički stav o agenturi ustvari otvoreni politički atak na Predsjednika i Premijera Srbije koji imaju izvršna ovlašćenja da vladaju Srbijom? Da li je ovaj ispad ministra Dačića uslijedio zato što su i Predsjednik i Premijer Srbije pokazali svojim primjerom da ne žele da rasplamsavaju politički sukob sa susjedima? Da li ih ministar Dačić optužuje da ne kontrolišu situaciju u zemlji ili da ne vrše svoju ustavnu ulogu”, navodi se u saopštenju.

Iz CP se pitaju kakav je politički interes ministra Dačića da nastavlja da zaoštrava odnose između srpskog i crnogorskog naroda.

“Kakav je poslovni interes ministra Dačića da šalje prikrivene prijetnje privrednicima, kulturnim pregaocima i običnim građanima Srbije koji potpisuju peticije u kojima izražavaju svoje mišljenje o aktuelnim temama?

Da li ministar Dačić smatra da su i većina od 62 države članice Venecijanske Komisije i njihovi predstavnici u tom tijelu – agentura, samo zato što ne dijele njegov stav o novom Zakonu o slobodi vjeroispovesti u susjednoj državi?

Ministru Dačiću su po svemu sudeći prihvatljivi samo oni Crnogorci koji podržavaju nacionalističku politiku Slobodana Miloševića, pošto nije odmakao od politike svog političkog mentora i spiritus movensa SPS-a, partije poznate po svojoj „miroljubivoj” politici koja je rasplamsala bratoubilačke ratove u SFRJ i dovela do bombardovanja Republike Srbije i Republike Crne Gore 1999. godine”, piše u saopštenju.

Kako navode iz CP, najnovije teze Ivice Dačića su vrlo opasne jer, kako kažu, istovremeno crtaju metu na leđima svih građana Srbije crnogorskog porijekla, jer takve ideje, smatraju iu CP, promovišu teorije o zavjerama protiv Srbije od strane dijela njenih lojalnih građana.

“Svaki građanin Srbije ima Ustavom zagarantovanu slobodu da misli svojom glavom. Koristeći to pravo, ponavljamo već iskazano mišljenje da je najbolje da ministar Ivica Dačić podnese ostavku”, navedeno je u saopštenju.

Read Previous

Tramp: Nikada nećemo dozvoliti Iranu da ima nuklearno oružje

Read Next

Stigla ponuda za zakup Oboda: Planirana proizvodnja industrijske konoplje