12/10/2023

Čolović: Crna Gora neće dopustiti da Velika Srbija uskrsne iz pepela prošlosti

Crna Gora, neustrašiva i odlučna, predstavlja utvrdu slobode na pragu Evropske unije, nepokolebljivo se suprotstavljajući podmuklim i zlobnim pokušajima Srbije da prekroji svoju sudbinu. Kao članica NATO saveza, Crna Gora je utvrđena zidinama koje su izgradili milioni profesionalnih vojnika i najsavremenija tehnologija za ratovanje, prkoseći mračnim silama koje vrebaju iz sjene, poručila je Emina Čolović predstavnica platforme dijaspore Crne Gore.

“Inicijativa Open Balkan, prikazana kao vizija saradnje i bratstva, u stvarnosti otkriva zlokobni plan srpskih nacionalista koji neumorno sanjaju o obnovi Velike Srbije, jedne megalomanske i nedostižne ideje. Iza maske “srpskog Šengena” krije se podmukli pokušaj da se odloži ulazak Crne Gore u Evropsku uniju, zarobljavajući je u beskrajnoj igri političkih manipulacija”, istakla je ona.

Prema njenim riječima, vlasti u Srbiji, pod patronatom Aleksandra Vučića, nastoje oživjeti zastrašujuće velikosrpske duhove iz devedesetih, koji sada zlokobno vrebaju Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

“Međutim, Crna Gora ne treba da strahuje od vojnog napada, jer su srpske vlasti svjesne svoje okruženosti članicama NATO-a i prisustva moćne američke vojne baze u njihovom susjedstvu. Crna Gora mora hrabro i nepokolebljivo koračati naprijed, suočavajući se s preprekama koje joj stoje na putu ka Evropskoj uniji. Open Balkan, kao zlokobna prepreka, neće zaustaviti Crnu Goru u njenim naporima da se pridruži zajednici slobodnih naroda, oslobađajući se stiska srpske propagande i iluzija o nepostojećim zemljama. Crna Gora neće dopustiti da se Velika Srbija ponovo uskrsne iz pepela prošlosti, već će se odlučno usredotočiti na svoju budućnost u svijetu mira i prosperiteta”, zaključila je ona.

Read Previous

Crna Gora dobila rezervat za medvjeda koji se prostire na 8.400 kvadrata

Read Next

DODIK O ĐOKOVIĆIMA: Ciganija teška /VIDEO/