01/29/2023

Ciljanim traganjem u Kraljevu uhapšeno međunarodno traženo lice iz Crne Gore

Sprovodeći aktivnosti ciljanog traganja, te razmjenom operativnih saznanja između nadležnih jedinica za ciljano traganje kriminalističkih policija Crne Gore i Republike Srbije 16. januara je na teritoriji Kraljeva locirano i lišeno slobode međunarodno traženo lice N.B. (58) iz Nikšića.

On se potražuje na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol-a Podgorica radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine i pet mjeseci na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici zbog krivičnih djela kriminalno udruživanje i prevara.

N.B. se potraživao međunarodnom potjernicom od marta 2021. godine jer je proglašen krivim da je u prvoj polovini 2013. godine organizovao kriminalnu organizaciju zajedno sa licem Č.M., koji je na prevaren način dovodio u zabludu službenike banaka iz više zemalja da transferišu novac na račune više fizičkih lica u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Sjevernoj Makedoniji, a koje je za ovu kriminalnu aktivnost vrbovao N.B. Novac se nakon podizanja dijelio po već unaprijed definisanom kriterijumu između članova kriminalne organizacije. Procjenjuje se da ukupna šteta pričinjena na ovaj način 1,6 miliona eura.

N.B. je od strane nadležnog suda u Republici Srbiji određen ekstradicioni pritvor.

Read Previous

MUP: U biračkom spisku 3149 više birača nego na parlamentarnim izborima

Read Next

Jačanje kapaciteta institucija AFCOS sistema u oblasti upravljanja nepravilnostima