09/22/2023

Cilj Vlade da pomogne održivost CG medija

Predsjednik Vlade Duško Marković saopštio je danas na sastancima u okviru inicijative Savez za Evropu da je cilj Vlade da kreira ambijent u kojem će crnogorski mediji biti održivi te da Vlada želi da postigne saglasnost o potrebnim koracima u tom pravcu.

“Naš cilj u ovom dijalogu sa CG medijima je da im, bez obzira na uređivačke politike, pomognemo da budu održivi. Prepoznajemo posebno iskušenje pred kojim su danas štampani mediji“, rekao je Premijer na sastancima sa direktorom i glavnim urednikom Pobjede Draškom Đuranovićem i direktoricama TV Prva CG Sonjom Drobac i TV Nova M Ivanom Šebek.

Konstatujući izazove na crnogorskoj medijskoj sceni, svi sagovornici su se saglasili da se u posljednje vrijeme suočavamo sa do sada neviđenom količinom lažnih vijesti usmjerenih protiv države što iziskuje koordinaciju državnih organa i medija, saopšteno je iz Vlade.

Marković je iskazao spremnost da, nakon razgovora sa medijima, budu preispitana neka rješenja u medijskim zakonima.

“Bilo bi dobro da o tome postignemo saglasnost sa crnogorskom medijskom zajednicom“, rekao je premijer.

Sastancima su prisustvovali ministar kulture Aleksandar Bogdanović i glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Aleksandar Drljević.

 

Read Previous

Dačić: Kosovo više nema većinu u UN, Sijera Leone povukla priznanje

Read Next

Crna Gora dobila rivale u Ligi nacija