12/11/2023

CGO: Stečeni uslovi da Raonić odmah ode, on i Savjet RTCG solidarno da nadoknade štetu po budžet

Centar za građansko obrazovanje poručio je kako su sepravosnažnom presudom o nezakonitom izboru Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG stekli uslovi za njegov momentalni odlazak sa te pozicije.

“Sve drugo predstavljalo bi grubo nepoštovanje sudske odluke. Materijalnu štetu po Budžet nastalu ovim nezakonitim izborom treba da snose solidarno Raonić i članovi Savjeta koji su ga glasali, i time napravili i reputacionu štetu. Tako bi se počela uvoditi odgovornost za nezakonite odluke i prevenirale ovakve negativne prakse u budućnosti”, istakli su oni.

Oni naročito naglašavaju kako je RTCG ogrezla u sprovođenju klijentelističko-interesne agende.

“To potvrđuje činjenica da se u centralnoj informativnoj emisiji Dnevnik 2 nije mogla čuti niti jedna riječ o pravosnažnoj presudi i nezakonitom izboru gen. direktora te kuće, a što je suprotno i javnom interesu. Ovako kompromitovan postupak mora biti ponovljen od početka od strane novog Savjeta, posebno imajući u vidu da je pitanje ispunjenja uslova bilo javno tretirano u vrijeme donošenja odluke, odnosno da su članovi Savjeta sa punom sviješću, ali bez savjesti, nezakonito postupali”, dodaju iz CGO.

Savjet RTCG je, smatraju oni, saučestvovao u svemu.

“Nezakonit izbor gen. dir. odraz je ukupnog stanja u RTCG-u koje karakterišu brojne kontroverze a na koje je Savjet RTCG nedopustivo ćutao i saučestvovao u njima. Ovo potvrđuje i da Savjet moraju činiti ljudi od integriteta, a ne oni koji su rezultat trulih partijskih kompromisa”, zaključili su iz te organizacije.

Read Previous

Stanišić i Simatović osuđeni u Hagu na po 15 godina zatvora

Read Next

GP Nova ljevica podržaće listu SDP–a