12/11/2023

„Cetinje je početak i kraj Crne Gore“

Za VOMINFO piše, Sreten Vujović

Nijesam siguran da smo dobro razmislili o Milovićevoj izjavi  da je  „Cetinje početak i kraj Crne Gore“!?  Naravno, podsvjesne tokove ovog obožavatelja Vladimira Putana i Amficusa Diabolicusa, nije teško otpratiti jer se radi o ograničenom mentalnom „prostoru“ koji nas navodi na  opasnu prijetnju!

Naime, radi se o tome da je Crna Gora prilikom  Osmanske invazije bila svedena na 4 nahije i tada počinje priča zvana Cetinje! Tako je za svakog osvajača Cetinje „početak Crne Gore“! Njen kraj prema izjavi ovog  Kainovog našljednika je već „vidljiv“ preko „dekontaminiranja“ savremene Crne Gore, one iste koja je  slobodu podarila i ostatku naše porobljene države i na Istoku i na Zapadu!

I ovđe, ako dobro razmislimo, nije problem „dekontaminacija“, već „ukrajinizacija“  Crne Gore,  koju od tog tragično najavljenog „proročanstva”, još uvijek odvaja samo članstvo u NATO-u, koje i ne znači  mnogo, zahvaljujući raznim Eskobarima, oličenim u diplomatskim predstavništvima istih  zemalja, koje su presudile Crnoj Gori 1918. godine i dovele u poziciju crnju od one koja je bila namijenjena drevnim civilizacijama  na Novom Kontinentu, Ukrajincima između dva svjetska rata, Jevrejima u nacističkim logorima; holokaustu i gladomoru, koji je bio prisutan i u Crnoj Gori, a o čemu se  nije smjelo ili nije htjelo govoriti!

Ako je Cetinje „početak i kraj Crne Gore“ onda Crnu Goru očekuje Crna budućnost i još Gora sudbina!

„Hannibal ante portas“

ili prema „obećanju“ momčine bez Adamove jabučice o „kraju Crne Gore“:

„Ave, Caesar, morituri te salutan“!

ili na crnogorski način:

„Niti pisnu, niti zubi škrinu.

Već tko zovnu Boga velikoga,

Tko lijepo ime Isusovo,

Ter se lasno rastadoše s suncem.

Zatočnici mrijet naviknuti“.

(I.Mažuranić)

Read Previous

ZVANIČNO: Evo đe će biti inauguracija Milatovića!

Read Next

Apsolventkinja zapošljena kao učiteljica