12/10/2023

Cetinjanka osumnjičena da je izvršila krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja

Pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za borubu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju podnijeli krivičnu prijavu protiv M.M. (64) iz Cetinja, zbog sumnje da je izvršila krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

“M.M. je, kako se sumnja, u svojstvu osnivača privrednog subjekta, kod Osnovnog suda u Cetinju ovjerila izjavu u kojoj se, između ostalog, navodi da preduzetnik ne posjeduje poslovno – finansijsku dokumentaciju i evidenciju, niti je vodio poslovne knjige iz razloga što je prestao sa obavljanjem poslovne djelatnosti i nije imao materijalnih sredstava niti mogućnosti za plaćanje agencije za knjigovodstvene uslugu, te na taj način dovela u zabludu službenika suda da takvu izjavu ovjeri kao pravu”, saopšteno je iz Uprave policije.

Osumnjičena je potom tu izjavu iskoristila kao pravu u cilju pokretanja stečajnog postupka kod Privrednog suda, nakon čega je sud donio rješenje kojim je otvren stečajni postupak.

“Tokom izviđajnog postupka je utvrđeno da je osumnjičena nastavila sa obavljanjem privredne djelatnosti – pružanje ugostiteljskih usluga”, kazali su iz policije.

Read Previous

Abazović: Crna Gora spremna da bude domaćin dijaloga Beograda i Prištine

Read Next

Protest ispred Ministarstva prosvjete: Želimo društvo znanja, a ne društvo u kojem se toleriše prepisivanje