12/10/2023

Burne reakcije poslije Brnabićkinih ismijavanja protesta: Šta je smiješno?

Jučerašnje objave predsjednika i premijerke Aleksandra Vučića i Ane Brnabić u kojima ismijavaju proteste “Srbija protiv nasilja” izazvale su brojne reakcije na društvenim mrežama.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na svom Twitter nalogu objavila montiranu verziju fotografije koju je ranije tokom večeri objavio predstednik Srbije Aleksandar Vučić, na kojoj je pored njih dvoje i ministar finansija Siniša Mali, uz komentar: “Mnogo nas je više nego prošli put. Još malo pa ćemo na Gazelu!“.

Zoran Kesić, autor emisije 24 minuta sa Zoranom Kesićem, objavio je na Facebooku iznad premijerkine objave komentar u kome navodi da „državni vrh vas, poštovani sugrađani, direktno za*ebava da vas je malo na protestima protiv nasilja“.

„Kao toliko vas je malo da ste morali da dijelite fotomontažu (koju sam i sam bio okačio pa odmah uklonio kad mi je rečeno da je fejk) koja umnožava inače mali broj građana. Inače, bravo za danas Beograde! To već počinje da liči na nešto.

Državni vrh je ovim demonstrirao dvije stvari:

– nije im problem da se cerekaju i zabavljaju dok nam djeca ginu

– potpuno su odrođeni od naroda, jer da nisu, znali bi kakva će biti reakcija naroda na ovakvo zajebavanje. Inat!

Pozivam zato sve cijenjene sugrađane da se sljedećeg petka toliko umnožimo i skinemo im ove idiotske osmjehe sa lica.

Hoćete umnožavanje – dobićete umnožavanje!“, naveo je Kesić na Fejsbuku.

Pravnik Milan Antonijević pozvao je premijerku da „obriše tvit“.

„Bolje obrišite vaš tvit koji je za deset sati vidjelo milion naših građana, u nevjerici da ste ovako nešto danas mogli da napišete i postavite. Dugujete i izvinjenje svim našim građanima, jer danas nije vrijeme za pošalice, proganjanje i vrijeđanje onih koji reaguju na nasilje u Srbiji“, naveo je on.

Novinarka Jovana Gligorijević se u komentaru na objavu obratila premijerki i upitala „šta je smiješno“.

„Dobro veče. Vi ste premijerka zemlje u kojoj je u posljednjih 10 dana ubijeno 17 ljudi u dva masakra i još tri žene u femicidima. Pa samo pitam: šta je smiješno?“, navela je ona.

Voditelj Ivan Ivanović je, reagujući na objavu predsejdnika, napisao „Zovu vas na ulice“.

I kapiten KK Crvena zvezda Branko Lazić na Instagram storiju je objavio fotografiju koju je premijerka podijelila i napisao „Sramota“, ali nakon toga je obrisao nalog na toj društvenoj mreži.

TEKST I FOTO: N1

Read Previous

Tabloidi u Srbiji napali Dodika: „Njegova TV Una“ prenosila proteste u Beogradu

Read Next

Kako može bednica, a zločin je psihološkinja: Govor patrijarha crkve Srbije razbjesnio ljude