Budućnost favorit protiv Rudara, Titograd želi da iznenadi Iskru

Nema predaha na crnogorskoj fudbalskoj sceni. Ubitačan tempo tokom oktobra nastavlja se danas mečevima osmine finala Kupa Crne Gore.

FOTO: FK Buducnost

Pandemija korona virusa bila je glavni krivac za prekid prošlogodišnjeg ciklusa mečeva, pa smo ostali uskraćeni za mečeve polufinala i finala. Ova sezona, pak, izgleda obećavajuće i mečevi će početi bez ikakvih odlaganja termina.

Najzanimljiviji meč današnjeg programa biće duel između podgoričke Budućnosti i pljevaljskog Rudara. Podgoričani će u odbranu trofeja osvojenog u sezoni 2018/19. krenuti protiv ekipe koja ima najviše pehara Kupa.

“Očekuje nas teška i tvrda utakmica. Rudar je mlada i talentovana ekipa, sigurno je da će protiv nas željeti da se pokaže u najboljem mogućem svijetlu”, rekao je mladi napadač Budućnosti Lazar Mijović.

Biće ovo prilika za “plave” da potvrde sjajnu formu u kojoj se nalaze, dok će “rudari” čekati priliku za revanš za poraz u prvenstvu (1:2).

Još jedan meč koji privlači dosta pažnje je onaj u Danilovgradu, gdje će se sastati Iskra i OFK Titograd. Danilovgrađani pružaju solidne partije u prvenstvu, dok se Titograd muči i trenutno zauzima devetu poziciju sa samo šest osvojenih poena. Međutim, ne treba zaboraviti da su oni ekipa koja ima dva trofeja Kupa.

“Iskra je izuzetno kvalitetan protivnik, koji na svakom mjestu u timu ima po najmanje dva odlična igrača. Biće teško igrati protiv njih, ali mislim da kada smo na našem nivou, onda možemo da igramo sa svima”, poručio je lijevi bek i kapiten “romantičara” Ivan Novović.

Prvenstveni meč između istih rivala odigran je sredinom septembra i završen je bez pobjednika, 1:1.

Osmina finala Kupa Crne Gore igra se na jednu dobijenu utakmicu.

IZVOR:
dnevne novine