12/08/2023

Božoviću odobreno da iz UIKS-a potpiše dokumenta za isplatu plata

Predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću odobreno je od strane sutkinje Višeg suda Suzane Mugoše da potpiše neophodna dokumenta kako bi bile isplaćene plate zaposlenima u toj opštini, potvđeno je Pobjedi.

Kako su kazali iz Višeg suda, dokumentacija je upućena u UIKS gdje će Božoviću biti omogućeno da potpiše zarade.

Zbog toga što je predsjednik Opštine Budva u pritvoru od sredine aprila, funkcionisanje grada je u blokadi.

Iako, za razliku od službenika lokalne administracije, potpis gradonačelnika nije potreban za isplate zarada zapošljenima u javnim preduzećima, koji posluju u sklopu Opštine, većina direktora tih preduzeća je ipak odlučila da slijedi plan Božovićevih saradnika da preko zapošljenih izvrše pritisak na Specijalno državno tužilaštvo da Božovića pusti da se brani sa slobode.

Zarade za prethodni mjesec tako, osim službenika opštinske administracije, nijesu isplaćene ni zapošljenima u Vodovodu, Komunalnom preduzeću, Radio-televiziji Budve, Grad teatru, Muzejima i galerijama, Narodnoj biblioteci i Mediteranskom sportskom centu. Na čelu svih tih lokalnih preduzeća nalaze se kadrovi Demokratskog fronta.

Na stranu onih koji odbijaju da slijede neformalni plan lokalnog odbora Demokratskog fronta da se uprava tog grada drži u blokadi dok se Božoviću ne dozvoli da se brani sa slobode, je direktor Turističke organizacije Budva iz reda DF-a Nemanja Kuljača koji je prošlog četvrtka isplatio aprilske plate zaposlenima.

Read Previous

Dragan Koprivica na čelu Parking servisa, Marini Jočić Muzeji i galerije

Read Next

Živković: Ponudićemo rješenja za obuzdavanje inflacije, mnogi građani imaju problem pukog preživljavanja