11/30/2023

Božović: SNP nije kriv što je izabran samo jedan od četiri kandidata za Sudski savjet

Povodom kritika na račun SNP zbog toga što je izabran samo jedan od četiri kandidata za članove Sudskog savjeta, oglasio se Bogdan Božović, poslanik te stranke.

Kako je naveo u saopštenju, Socijalistička narodna partija nije odgovorna za takav ishod izbora članova Sudskog savjeta.

“Tačno je da smo najavili da ćemo i u drugom krugu podržati sva četiri kandidata za članove sudskog savjeta i da sve vrijeme tvrdimo da je za izbor kandidata neophodan kompromis između političkih subjekata kako bi se došlo do neophodnog broja poslanika koji bi podržali predloge.

Poslanici SNP-a su na poslednjoj sjednici glasali za tri od četiri kandidata, dok predstavnici pojedinih političkih opcija nijesu glasali ni za jednog kandidata, a upravo su oni najglasniji u kritici SNP-a. Ako ne neki drugi kandidat, onda je makar Dragan Šoć zaslužio podršku za izbor u članstvo Sudskog savjeta, zato čudi izostanak podrške od strane onih od kojih se očekivala. Svojim znanjem i iskustvom gospodin Šoć bi bez dileme mogao da odgovori izazovima koje podrazumijeva obavljanje te funkcije. Dakle, da je bilo do nas na poslednjoj sjednici Skupštine bila bi izabrana tri kandidata, što bi predstavljalo dobru osnovu za dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda.”, naveo je on i dodao:

“Građane Crne Gore obavještavamo i to da želja SNP-a da se odblokira ova veoma važna institucija u pravnom sistemu neće biti žrtva zakulisnih dogovora, koji za posledicu imaju dalji zastoj u procesu evropskih integracija. SNP nikada nije i neće učestvovati u fabrikovanju događaja i zakulisnim radnjama.”

Read Previous

Đukanović: Nedovoljna aktivnost EU i NATO u regionu stvorili uslov za upliv trećih strana; Lazarević: Prisustvo NATO-a ključno za stabilnost

Read Next

Vučić na Generalnoj skupštini UN: Ovdje niko nikoga i ne sluša