06/03/2023

Bogdanović godišnje zaradi 17 hiljada eura od posla koji ne radi

Predsjednik poslaničkog kluba Demokrata Boris Bogdanović od poslaničke funkcije, koju ne obavlja od formiranja novog saziva parlamenta, samo je prošle godine prihodovao nešto više od 17.000 eura. Ovo proizilazi iz njegovog imovinskog kartona, u kome se navodi i da je vlasnik dva automobila marki pežo i fijat tempra, piše Pobjeda.

Bogdanović je kreditno zadužen sa 9.000 eura, zbog čega je u obavezi da banci na mjesečnom nivou isplaćuje rate u iznosu od 250 eura.

Predsjednik kluba poslanika Demokratske partije socijalista Nikola Rakočević od poslaničke funkcije godišnje prihoduje nepunih 18.000 eura. Rakočević istovremeno obavlja i funkciju odbornika u Skupštini glavnog grada, na osnovu čega zarađuje dodatnih 900 eura.

Osim poslaničke plate, koja na godišnjem novou iznosi oko 20 hiljada eura, predsjednik poslaničkog kluba Demokratskog fronta Milutin Đukanović posjeduje i stan od 74 kvadrata, ali i 3,44 odsto udjela u vlasništvu nad Srpskom kućom u centru Podgorice. U njegovom imovinskom kartonu upisano je i da otplaćuja dva dugoročna kredita u iznosu od 34.500 i 15.000 eura.

Godišnji prihodi na osnovu poslaničke funkcije predsjednika poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije Raška Konjevića iznose nešto više od 17.000 eura. U njegovom imovinskom kartonu se navodi i da godišnje, na osnovu rentiranja stana, prihoduje dodatnih 5.400 eura. Još 420 eura Konjević ostvaruje od dividendi u Crnogorskom Telekomu.

Konjević je, takođe, vlasnik stana od 68 kvadrata i automobila marke opel moka. U njegovom imovinskom kartonu je upisano i da u banci ima depozit od 21.000 eura, ali i da otplaćuje kredit od 50.000 eura.

Predsjednik Posebnog kluba poslanika Aleksandar Damjanović prihoduje oko 19.000 eura godišnje, od čega oko 18.500 zaradi na osnovu poslaničke plate i dodatnih 500 na osnovu drugih prihoda. Damjanović ima stan od oko 60 kvadrata, a vlasnik je i revolvera “cz mag357“. U njegovom imovinskom kartonu piše i da ima dva oročena štedna uloga u iznosu od 1.155 i 1.105 eura, kao i akcije u nekoliko preduzeća.

Poslanik Hrvatske građanske inicijative i predsjednik zajedničkog kluba poslanika te partije, Bošnjačke stranke i koalicije “Albanci odlučno” Adrijan Vuksanović u ime obavljanja poslaničke funkcije godišnje prihoduje oko 17.000 eura. Vuksanović je istovremeno i odbornik u Skupštini opštine Tivat na osnovu čega zaradi još 2.376 eura. Dodatnih 3.000 eura na godišnjem nivou, kako piše u njegovom imovinskom kartonu, ostvari na osnovu drugih prihoda.

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša, koji predsjedava zajedničkim klubom poslanika te i Liberalne partije, prošle je godine u ime obavljanja poslaničke funkcije zaradio 8.793 eura. Uz to je prihodovao i dodatnih 875 eura kao odborniku Skupštini glavnog grada.

Mugoša je i član operativnog tima za projekat Socijalni karton pri Generalnom sekretarijatu Vlade Crne Gore na osnovu čega je, na godišnjem nivou, ostvario 2.400 eura. Njegovi ukupni godišnji prihodi se, na osnovu rente, uvećavaju za 2.660 eura.

Vlasnik je stana od oko 70 kvadrata, kao i automobila “Hyundai Tucson” prošlogodišnje proizvodnje. U njegovom imovinskom kartonu se navodi i da, u ime otplate kredita u iznosu od 12.990 eura, mjesečno isplaćuje 384 eura.

izvor: POBJEDA

Read Previous

“Država da reaguje, obezbjediti vještački snijeg”

Read Next

Vučić: Dobro je što smo zabranili ulazak kriminalcima iz Crne Gore u Srbiju