09/22/2023

Bilčik: Temelji Crne Gore su dovedeni u pitanje

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović je na današnjoj konferenciji Skupštine građana zahvalila EP što je Skupštinu prepoznao kao relevantnog partnera.

Ona je kazala da realizujući ovaj projekat, pokazujemo da smo u stanju da pratimo EU i države članice.

“Kroz održavanje otvorenog razgovora s građanima pokazuju da postaju svjesni da je došlo vrijeme za drugačije vođenje politike. Istorija nas je odlučila da snaga demokratije nije u moći, nego u snazi i volji da se ispune zahtjevi građana, Demokratiji su neophodni osviješćeni građani, a naša obaveza je da ojačamo njihovo povjerenje u Skupštini“, istakla je Đurović.

On je pozvala kolege parlamentarce na dijalog i da ostave po strani političke podjele, a da na prvo mjesto stave interes građana i ubrzan rad na ulazak Crne Gore u EU.

Poslanik Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik kazao je da uključenost građana vodi do promjene.

Rekao je da je veoma zabrinut za sitaciju u Crnoj Gori. On je kazao da su temelji Crne Gore poljuljani.

„Ono što nam je najviše potrebno jesu uključeni građani, zato smo tu danas da ih čujemo. Mnoga ova pitanja koja brinu vas, brinu i ljude širom svijeta“, naveo je Bilčik, dodajući da treba da slušamo jedni druge i sarađujemo.

„Ovo jesu teška vremena za vašu državu, veoma sam zabrinut zbog ove situacije. Zato sam danas tu, ja sam prijatelj demokratske i evropske Crne Gore i želim da je vidim kako napreduje. Ohrabrujem vas da nađete rješenje i izađete iz ove situacije, vaša budućnost jeste u EU“, istakao je Bilčik.

On je dodao da to neće doći samo od sebe, već je potrebna rad i posvećenost.

„Treba vam dijalog. Dijalog koji će da vodi do rješenja“, rekao je Bilčik.

Kako je dodao, Crna Gora je bila predvodnica pregovora za EU, ali posljednjih godina se ne vidi napredak, već sve više znakova pitanja tamo gdje su potrebni odgovori.

Sjednicu možete pratiti uživo na linku ispod.

AntenaM

Read Previous

HITAN SASTANAK: Vučić sa Porfirijem i Svetim Sinodom

Read Next

DPS podržao Živkovića: Putinove metode državne vlasti u obračunu sa slobodnomislećim Kotoranima