12/08/2023

Asanović o zabrani postavljanja zastava: Notorna laž koja ima za cilj pokušaj moje diskreditacije

Predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović reagovao je nakon informacije i burnih reakcija javnosti da je navodno zabranio radnicima podgoričkih Komunalnih usluga da, u susret Danu nezavisnosti 21. maju, postave crnogorske zastave na stubove javne rasvjete na bulevaru koji vodi od Podgorice do aerodroma u Golubovcima.

– Povodom netačnih informacija koje su se pojavile na određenim portalima, da sam zabranio kićenje Bulevara sa državnim zastavama, saopštavam da se radi o notornoj laži, koja ima za cilj pokušaj moje diskreditacije, ali i Opštine na čijem sam čelu. Insistrao sam i insistiram, da zastave budu okićenje kao i prethodnih godina do zgrade Opštine, a ne kao što je to urađeno sad, sa perfidnom namjerom i jasnom provokacijom da se građanima Zete stavi do znanja da je Aerodrom na teritoriji Opštine Podgorica – kazao je Asanović, prenosi Portal Analitika.

Isto to je, kako je istakao, radio i nekadašnji gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, “postavljajući table do poslije mosta na Cijevni, i kroz razne odluke komadajući zetsku teritoriju”.

– Zato javno upozoravam gradonačelnicu Oliveru Injac da ne upada u slične zamke ili nečije projekcije, jer mi to više nećemo dozvoliti. A pošto, su nam “darovali” obezglavljenu Opštinu bez ijednog javnog preduzeća, takođe, pozivam gradonačelnicu Injac da oni koji su kitili Bulevar državnim zastavama samo do Aerodroma, okite i glavnu ulicu do zgrade Opštine Zeta. Samo na takav način će nas uvjeriti da se ne radi o strategiji daljeg oduzimanja teritorije Zete ili će morati da se pripreme na naš jak institucionalni odgovor, počev od toga što ću na organima stranke zatražiti, ukoliko Olivera Injac nastavi sa ovakvim antizetskim potezima, da se preispita naša podrška njoj u gradskom parlamentu Podgorice – poručio je on.

Naglašava i da su izrevoltirani odnosom Komunalnih usluga u prethodnih 5 mjeseci, od njegovog imenovanja, gdje su, kako je rekao, u par navrata tražili sastanak, zbog same organizacije posla, kao i “lošeg odziva preduzeća na učestale pozive građana za popravku javne rasvjete na našoj teritoriji”.

– A protiv Vesne Popović, zbog obmanjivanja i uzbunjivanja javnosti i lažnog plasiranja informacija Opština Zeta će podnijeti krivičnu prijavu – zaključio je Asanović.

Read Previous

Đukanović: Biću počasni predsjednik, za 14 godina nemoguće izgraditi institucije

Read Next

Saradnja Matice crnogorske i CG manjine u Albaniji