12/08/2023

Ambasada Palestine: Novi izraelski zločin na grad Dženin i njegov izbjeglički kamp, ubijeno sedam Palestinaca, povrijeđeno 30

Ministarstvo vanjskih poslova Države Palestine najoštrije osuđuje izraelsku varvarsku agresiju koja je u toku na grad Dženin i njegov izbjeglički kamp, saopšteno je iz Ambasade Palestine u Crnoj Gori.

Kako su kazali, Izrael čini novi ratni zločin! Od jutros je ubijeno 7 Paletinaca, uključujući 16-godišnje dijete, dok je 30 teško povrijeđeno u izraelskim napadima na izbjeglički kamp u Dženinu.

“Izraelske okupacione snage napadaju Dženin koristeći ratne avione, helikoptere i dronove. 200 oklopnih vozila i 1300 izraelskih okupacionih vojnika vrši napad nad bespomoćnim palestinskim narodom”, navodi se u saopštenju.

Nekoliko palestinskih zgrada je bombardovano iz 15 vazdušnih napada.

“Teški izraelskih vojni buldožeri uništavaju infrastrukturu,kuće i vozila, zatvarajući ulaze u izbjeglički kamp Dženina nasipima kako bi se blokirao prustup zalihama”, doaju u saopštenju.

Takođe, izraelske okupacione snage blokiraju pristup hitnoj pomoći i medicinskim ekipama u Dženinu, bez obzira na izvještaje o velikom broju ranjenih Palestinaca kojima je potrebna hitna medicinska intervencija.

Iz Ambasdade Palestin ističu kako je, potrebna hitna međunarodna intervencija kako bi se zaustavila ova varvarska izraelska agresija.

“Ministarstvo drži izraelsku vladu u potpunosti i direktno odgovornom za posljedice ove agresije i poziva na hitnu međunarodnu akciju da se ona odmah zaustavi, takođe poziva i Međunarodni krivični sud da prekine ćutanje i pozove izraelske ratne zločince na odgovornost”, zaključuju u saoopštenju.

Read Previous

Svečana akademija u slavu crnogorskog sveca Ivana Crnojevića

Read Next

Željku Ćurčinu za odlazak na transplantaciju bubrega potrebno 10.900 eura