11/30/2023

Adžić: Krivično procesuirani učesnici incidenta, nulta tolerancija na nasilje

Napad na sportiste AK Sarajevo u Baru, koji je opravdano izazvao veliku pažnju javnosti, kako u Crnoj Gori, tako i u Bosni i Hercegovini, nije stvarni pokazatalj gostoprimljivog naroda u Crnoj Gori u koju je svaki dobronamjerni građanin dobrodošao, kazao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

“Povrijeđenim sportistima želim brz oporavak, u nadi da će Crnu Goru posmatrati kroz neke ljepše momente i bolje ljude, kakvih je zasigurno mnogo više nego izgrednika koji narušavaju sliku o našoj zemlji”, kazao je Adžić u izjavi dostavljenoj medijima.

Uprava policije je, podsjeća, preduzela niz aktivnosti u cilju rasvjetljavanja ovog događaja, te su identifikovna četiri maloljetna lica iz Bara od kojih su prikupljena obavještenja, a sinoć je identifikovan i peti učesnik incidenta koji je uhapšen i on će danas biti saslušan.

Sa događajem je upoznat tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru po čijem nalogu će protiv maloljetnika biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda.

“Događaj iz Bara, kao i niz drugih kojima svjedočimo ovih dana nas opominju da dodatno moramo raditi na sprečavanju vršnjačkog nasilja, što će biti naš prioritet u narednom periodu”, istakao je Adžić.

Read Previous

Zadnji je čas da se suverenisti ujedine, ili ćemo se trgnuti ili ćemo biti moneta za potkusurivanje

Read Next

Skalinada ka Bogorodičinom hramu na Prčanju oštećena tokom noći – vandalima ništa nije sveto