09/30/2023

Adžić: Ko god je usmrtio Borilovića ne treba da odgovara, nemamo izjašnjenja Kaluđerovića da je to bio on

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić pozdravio je reagovanje tužilaštva u odnosu na građanina Nenada Nina Kaluđerovića za koga se vjeruje da je ispalio hice u napadača Vuka Borilovića koji je u petak, 12. avgusta, na Cetinju ubio 10 osoba i ranio njih šest.

– Bilo ko ko je u momentu kada osoba vrši ubistva nasumično i ugrožava vbeliko broj građana, liši života to lice, mislim da ne bi trebalo da odgovara. Ono što je ovdje specifično i što nastavlja dezinformacije. Njegovu hrabrost i hrabrost njegove porodice niko ne mora isticati na društvenim mrežama. Svi znaju koliko su hrabri i spremni da izađu u susret onima koji su u nevolji. Ali, etiketirati čovjeka i stavljati mu na teret ubistvo, pa čak i u okolnostima kada je, po njihovim riječima, spriječio daljikrvavi pir, mislim da nije opravdano. Mi do danas nemamo potvrdu nijednog očevica, niti izjašnjenje Kaluđerovića da je on to uradio – rekao je Adžić u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Podsjećamo, Kaluđerović, za koga se sumnja da je u petak hicima iz vatrenog oružja usmrtiovišestrukog ubicu Vuka Borilovića izaustavio krvavi pohod na Cetinju,saslušan je sinoć u svojstvu građanina uVišem državnom tužilaštvu u Podgorici, saznaje Pobjeda.

Tu informaciju potvrdila nam je rukovoditeljka VDT Podgorica Lepa Medenica.

Ona je kazala da je VDT telefonski uputilo poziv Kaluđeroviću da da izjavu u svojstvu građanina, na šta se on, kako nam je rekla, uredno odazvao.

Njega je saslušala dežurna tužiteljka Andrijana Nastić.

Kako nam je saopšteno iz VDT-a, svakodnevno se saslušavaju svjedoci tragičnog događaja na Cetinju.

Read Previous

DŽOMIĆ: Prava SPC u CG zaštićena ugovorom

Read Next

Policija traga za vozačem koji je na autoputu vozio formulu