05/30/2023

Advokati Rodić, Gazivoda i Radulović oslobođeni optužbe za stvaranje kriminalne organizacije

Podgorički Viši sud je nakon kontrole optužnice obustavio postupak protiv advokata Gorana Rodića, Siniše Gazivode i Marije Radulović, koje je Specijalno državno tužilaštvo teretilo za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. Advokati se sad sumnjiče samo za krivično djelo pokušaj prevare. Za dokazivanje ovog krivičnog djela nadležan je Osnovni sud.

Na kontrolnom ročištu održanom 18. novembra prošle godine, tužiteljka Stojanka Radović navela je da je optužnica zasnovana na dokazima prikupljenim tokom istrage. S druge strane, odbrana i optuženi su tražili obustavu postupka, tvrdeći da ne postoji ni osnov sumnje, a kamoli dokazi za potvrđivanje optužnice.

Prema navodima istrage, Rodić i njegove kolege su pomenuta djela navodno počinili na način što su čelnicima italijanske kompanije A2A obećavali povlašćen položaj u istragama pokrenutim protiv te kompanije, a zauzvrat su tražili novac.

Naime, advokati su se prvobitno teretili za podstrekavanje na davanje mita, odnosno da su imali namjeru da sa 600.000 eura podmite glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića kako bi ovaj obustavio istragu protiv kompanije A2A. Tokom istrage SDT je djelo prekvalifikovalo, čime je advokatima stavljeno na teret da su pokušali da prevare čelnike pomenute italijanske kompanije. Postupak protiv Rodića i njegovih kolega pokrenut je nakon što je Specijalno tužilaštvo došlo u posjed audio snimka na kojem je zabilježen razgovor, kada je advokat navodno ponudio predstavnicima italijanske firme “pomoć” kako bi bio obustavljen krivični postupak protiv njih.

IZVOR: CDM.ME

Read Previous

Mitropolit Mihailo: Crna Gora ne može postojati bez Crnogorske pravoslavne crkve (VIDEO)

Read Next

U toku radovi na stadionu pod Goricom

Most Popular