12/11/2023

Abazović pośetio Pećku patrijaršiju

Nakon posjete katedrali Majke Tereze i Čaršijskog džamiji u Prištini, premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović posjetio je Pećku patrijaršiju, zajedno sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem i predsjednikom Opštine Peć Gazmendom Muhadžerijem, saopšteno je iz Kabineta premijera.

Abazovića u sjedištu Pećke patrijaršije, dočekali su episkop hvostanski i vikar Patrijarha srpskog Aleksej i igumanija Pećke patrijaršije Haritina.

Abazović je, kako se navodi u saopštenju, istakao da mu čini čast i zadovoljstvo što je danas u posjeti Pećkoj patrijaršiji, napominjući da je prilikom uoči radne posjete Kosovu imao želju da obiđe sve tri velike vjerske zajednice.

Olazeći premijer je iskoristio priliku da vladici i sveštenstvu čestita predstojeći Vaskrs.

„Svi imamo obavezu da širimo ljubav, uspostavljamo mostove, ne zaboravljamo da smo ljudi i gradimo zajednicu koja je dobra za sve“, naglasio je Abazović dodajući želju da “vaskrsne dobro u svima nama”.

On je, kako dodaju iz kabineta, posebno naznačio važnost dobre komunikacije između lokalne zajednice i Pećke patrijaršije i naveo da se “Crna Gora trudi da pomogne u dobru i da samo u dobru treba da se takmičimo”.

Iz Kabineta navode da vladika Aleksej je u razgovoru sa crnogorskom i delegacijom Opštine Peć istakao da je potrebno da “svi pronađemo dobro u nama i da smo od Boga svi pozvani da budemo mirotvorci, ističući da ne smijemo skrenuti sa tog puta”.

“Vlada Crne Gore trudi se da promoviše kosmopolitske vrijednosti”, kazao je ministar Goran Đurović ističući nadu da će se taj “duh slobodarstva, pomirenja i ljubavi proširiti u potpunosti regionom i da ćemo svi zajedno zaboraviti podjele, animozitete i svi živjeti složno i srećno”.

Read Previous

Pobjede Rudara i Arsenala

Read Next

KNEŽEVIĆ: Možemo očekivati vaskrsnuće Kosova i Metohije