12/08/2023

Abazović: Od Ustavnog suda ne očekujem ništa, vrlo neodlučni ljudi, idemo na izbore, iako je to ludilo uma

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović ne očekuje ništa od Ustavnog suda, koji će na današnjoj sjednici raspravljati o inicijativama za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti izmjena i dopuna Zakona o predsjedniku.

“Ne bih da komentarišem, od Ustavnog suda realno ne očekujem ništa. Oni iz političkih razloga čekaju da prođe vrijeme, vrlo neodlučni ljudi, ostavljaju interpretaciju javnom prostoru… Mi ništa ne bi imali od ovoga da imamo reakciju Ustavnog suda. Neko bi rekao reakcija je na mjestu, neko ne, ali bi se svi složili sa tim, i išli bi dalje, tako da ne očekujem ništa, što se mene lično tiče ako im je lakše da se ne sastaju neka budu u ovom leru i u narednom periodu”, kazao je Abazović, odgavarjući na pitanja novinara u Vili Gorica.

Ponavlja da je odluka o raspisivanju izbora za 11.jun neustavna.

“Ja nemam ingerenciju da se miješam u rad parlamenta. Izbori svakako moraju da budu, 11.juna ili kad god… Ja ne odustajem od svog stava u koji sam toliko ubijeđen. Opet ponavljam jednu stvar kao papagaj-nemojte sjutra da uskratimo pravo novom predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću da u svakom trenutku može da raspusti državni parlament, imao povod, nemao povod. Po meni je to ludilo uma, ali nema iznenađenja u Crnoj Gori, idemo na izbore, ja se radujem kampanji”, istakao je Abazović.

Predsjednik države Milo Đukanović je, nakon što nije postignut dogovor oko novog mandatara ni poslije usvajanja izmjena i dopuna Zakona o predsjedniku, raspustio Skupštinu i raspisao vanredne parlamentarne izbore za 11. jun.

Read Previous

Milatović nakon sastanka sa Đukanovićem: Na civilizovan način ćemo pokazati demokratsku primopredaju vlasti

Read Next

Dukaj Opštini Zeta: Zamislite da i druge samouprave sad krenu da priznaju ili potvrđuju nezavisnost komšijskih zemalja…