12/08/2023

Abazović o propalim projektima: Nekome treba iz političkih razloga da to naglasi, neću da se raspravljam sa gospođom Pisonero

Odlazeći premijer Dritan Abazović rekao je da ne želi da se raspravlja “sa gospođom Pisonero”, ali da priča o tome kako Crna Gora nije uspjela da dobije novac za projekte od EU “nekome odgovara iz političkih razloga”

-Istina je da smo prije nedelju dana dobili 5,4 miliona eura za projektnu dokumentaciju. Vrlo lako provjerljivo, prenijeli su portali. Neka ljudi sami vide – 40 miliona u decembru prošle godine iz istog fonda, imamo ongoing projekte koji se finansiraju iz EU su preko 100 miliona. U ovom open call-u nismo uspjeli ali znam da već 5.jula ima novi ciklus. Nekome treba iz političkih razloga da da naglasi da nešto nije prošlo. Nemam razloga da se raspravljam sa gospođom Pisonero. Hvala svima što pomažu bili bi dobro, ali bilo bi dobro da im internet radi i u svim sitrucijama a ne da tvituju samo kad im nešto…Možda ih je neko pitao pa su se izjasnili. iIate medije koji žele da prikazu sve negativno – pokušao je premijer u tehničkom mandatu da objasni o čemu se radi. 

Abazović je priznao da smo “izgubili jedan ciklus, i da je to nesporna situacija”..

-Ali idemo dalje, u decembru smo dobili novac, posle toga smo dobili 30 miliona za energetiku koja nija bila za projekte ali jeste kroz donaciju, sada 5,4 miliona za dokumente za važne projekte. U ovom ciklusu nismo uspjeli, svi moraju da rade bolje ali ne mogu da rade bolje kad se bave izborima i ne idu na posao nego idu po terenu – rekao je Abazović. 

On je optužio i Evropsku komisiju da je im je cilj da politički prave pritisak na Vladu. 

-Ne pravim dramu od bilo čega, nisu stvari u Crnoj Gori perfektne, ali ako im je cilj da politički prave pritisak na Vladu zakasnil su, izbori su prošli. To sad, rekla je Pisonero i sada treba da se bavimo time – rekao je Abazović, dodajući da moramo biti bolji i da moramo da povlačimo više novca iz EU fonda, pozivajući EU da budu fleksibilnije, kako ne bi ulazile treće strane.

-Inače će ulaziti, kao što ulaze, ne u Crnu Goru, u Crnu Goru najmanje, ali na druga mjesta. Ulazi kapital trećih strana – dodao je Abazović. 

-Onda se čude što grade Kinezi – naveo je. 

Rekao je da ni ranije nije reagovao na sve što je govorila gospođa Pisonero. 

-Mislim da mi na neki način pokušavamo da unizimo Crnu Goru. Ja neću učestvovaati u tome i neću unižavati Crnu Goru. Ja sam premijer zemlje koja ima svoj dignitet i dostojanstvo. Ne interesuje me da ulazim u raspravu sa ljudima…ja pričam istinu ja vam kažem da smo prije nedelju dana dobili 5,4 miliona. jesmo li dobili? Neka kaže Pisonero jesmo li dobili ili nismo – nastavio je odlazeći premijer.

pobjeda

Read Previous

Radonjić: Podignuta optužnica protiv Boškovića, Numanovića, Šegrta, Šehovića, Nurkovića, Sekulić..

Read Next

Stoltenberg još godinu dana na čelu NATO-o