09/29/2023

Abazović o izjavi Vraneša: Ista priča svaki put pred izbore

“Svaki put uista priče pred izbore”. Tim riječima je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović prokometarisao izjave predsjednika Opštine Pljevlja Daria Vraneša koji je kazao da će na svim opštinskim zgradama biti srpske trobojke, te da će prekinuti praksu da se 21. maja Pljevlja pretvaraju u cirkusku predstavu.

“11. jun je tu, tada su izbori. Svaki put je ista priča pred izbore. Odlična je atmosfera u Crnoj Gori, očekujem da u tom duhu i ostane. Vidjećete kako će te teme nestati nakon izbora”, kazao je Abazović odgovarajući na pitanja novinara, i dodao da je to dio “predizbornog folklora”.

On se nakon prezentacije svemirskog projekta “Luča” u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru dotakao i ponovnog izbora Borisa Raonića za generalnog direktora Javnog servisa, uprkos drugostepenoj odluci Višeg suda da je nezakonito postavljen na tu funkciju, kazavši da nije nadležan za rad Savjeta RTCG.

“Nadležni neka rade svoj posao”, kaže Abazović.

Odgovarajući na pitanje o prisustvu “škaljaraca” na predizbornoj promociji koalicij Demokrata i Građanskog pokreta URA na Cetinju, Abazović je rekao da ima informaciju da su bila bezbjednosno interesantna lica, ali da oni putuju kao karavan.

“Ako je neko bezbjednosno interesantna osoba nije im ograničeno kretanje, pa ni prisustvo političkim skupovima, kazao je Abazović.

IZVOR: CDM

Read Previous

DPS pokreće inicijativu za smjenu Vraneša

Read Next

DANI KRAPA – PLAVNICA: “Ugrijalo sunce, sa Kosova ravna” (VIDEO)