11/30/2023

Abazović: Bila bi loša poruka da se smijeni Danijela Đurović

Premijer Dritan Abazović je danas je poručio da bi bila loša poruka da se u ovom trenutku smijeni predsjednica Skupštine Crne Gora Danijela Đurović.

“Bilo bi loša poruka da se smijeni predsjednica Skupštine. Nema Ustavnog suda, ni Sudskog savjeta. Ako to misle da je put pored sve pljačke i kriminala, odlično. Samo neka se ne uvijaju u zastave. To je pokušaj obezglavljivanja Crne Gore. To je pokušaj onih koji se plaše pravde”, kazao je Abazović nakon današnje posjete Bolnici Pljevlja.

Skupština Crne Gore bi 2. septembra na vanrednom zasijedanju trebala da se izjasni o razrješenju Đurović.

Govoreći o nezavidnom statusu radnika pljevaljske kompanije Vektre Jakic Abazović je ocijenio da je to veliki naslijeđeni problem.

“Postoji nekoliko modaliteta koje tretiramo i vjerujem da će se naći neko rješenje. Riješilo se pitanje prosvjetara u Budvi, nadam se da će riješiti i pitanje Željezare. Ostaje pitanje za Vektru Jakić. Sve što se dešavalo oko te firme odraz je odnosa vlasti prema dobrima u Crnoj Gori. Moramo potencijale Pljevalja da koristimo da to odgovara građanima Pljevalja”, naveo je Abazović.

Read Previous

Mandić: Poslao sam poziv liderima da se sretnemo 2. septembra, DF je spreman da preuzme odgovornost za Crnu Goru

Read Next

Lajčak: EU posmatra kako će Crna Gora pronaći kompas izgubljen prije dvije godine; Eskobar: Ne postoji alternativa EU integracijama