12/05/2022

Јa sam prađed svojemu prađedu; hvala đe čuli i đe ne čuli!

Piše: Sreten Vujović

Evo oglasio se i „vojvoda“ od „blaženopočivšeg“ Javnog servisa, da nas o(ne) svijesti, kako u Crnoj Gori ima desničara, mimo onih kleronacionalista, koji su ga doveli na funkciju! Ваистину довели!

„Primijetio sam optužbe nekih kolega iz RTCG, par NVO i crnogorskih desničara, u vezi pozicije Javnog servisa spram agresije na Ukrajinu.“

Zamislite „vojvoda“ je примијетио desničare izvan strukture kojoj i sam pripada!? To će, osim političkoj terminologiji, biti nemjerljiv doprinos n(j)auci o jeziku, po kojoj ćemo kao Italijani imati super superlativ: лош, лошији, најлошији, ваистинунајлошији; десно, десније, најдесније, ваистинунајдесније! I ova ti je dobra: спрам агресије; možda se i ovo спрам (ili спроћу) da preoblikovati u: спрам, спрамије, најспрамије, ваистинунајспрамије!!! Alal ti kačamak Raonikoje!

Ovo otkriće me odvede do „poštapalice“ vrlo inteligentne, moram priznati, jer dok očekujete smisao, poštapalica „negdje“ odvede vas na mjesto koje ne postoji: Razmišljao sam negdje… Imali smo ideju negdje… Mogao je i „vojvoda“, kako ne bi „iskakao iz matrice“ kazati: Primijetio sam negdje optužbe spram (спроћу)…. pa onda „ožeže“ po svim ваистинунајдесничарима!

Možeš li Raonikije, ‘leba ti, “locirati” te “desničare”? Ako to nijesu oni koji slave Mladića i genocid u Srebrenici, nego ti se “desničari” snivaju na Cetinju, i oko Belvedera onda ti sa ponosom javljam da pripadam bilo čemu, pod uslovom da se nalazi sa suprotne strane onome što ti i tvoja družina predstavljate!

Ujedno sam dužan odgovoriti i Jadonikojevom „lingivisti“, koji ustanovi da Belveder nije tamo đe jeste, nego je to Kruševo ždrijelo! Ovaj „naučnik“ će mi objasniti da se njegovo Donje Polje ili Donji Kraj ne nalaze na području Cetinja! Belveder je šire područje, dok je Kruševo ždrijelo dio tog područja! Impresivna verbalna „gimnastika“, dostojna „izuma“ da su Crnogorci porijeklom Srbi, premda je prva crnogorska država, Duklja, starija od prve srpske gotovo 4 vijeka! Tako ćemo moći sa ponosom izjaviti kako su naši preci ustavari naši potomci! Алаљуља! Алаљуља! Алаљуља! Амин! Vremenska mašina je tu, a da je nijesmo znali „patentirati“! Evo i za „eksperte“ bez dana radnoga staža u struci nove ideje: UNIVERZUM SAD! Samo treba staviti prst na čelo i „razmisliti u svojoj glavi“! Danas sam posebno srećen, ваистину срећан; zahvaljujući srpskom svetu, i njegovim eksponentima na vlasti!

Јa sam prađed svojemu prađedu; hvala đe čuli i đe ne čuli!

Read Previous

Manjinska vlada samo što nije, Abazović za danas spremio spisak

Read Next

Džikić o sukobu: Očigledno nam to nije pomoglo